Gubici u transportu 120 MILIONA EUR, do kraja godine 600 MILIONA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je  snabdevanje robom u trenutnoj situaciji, kada se borimo protiv širenja koronavirusa, od vitalnog značaja.

Mihajlović je u izjavi za RTS rekla da su danas prohodni najvažniji putevi, što je bio slučaj i juče, i precizirala da je do jutros u 7 časova u Srbiju ušlo 26.000 teretnih kamiona, od čega 13.000 za potrebe naše zemlje.

Otežavajuća okolnost je, kako je navela, što sa druge strane trpimo gubitke kada govorimo o prevozu putnika, bilo da je u pitanju vodni, vazdušni ili železnički saobraćaj.

Potpredsednica Vlade je, ilustrujući gubitke, podsetila na to da je 22. marta prošle godine bilo 14.500 putnika na Aerodromu „Nikola Tesla“, dok je 22. marta ove godine bio 71 putnik.

Mihajlović je navela da je procena da do ovog trenutka u putničkom transportu gubici iznose približno 120 miliona evra, a da će do kraja godine biti oko 600 miliona evra u oblasti transporta, od čega vazdušni saobraćaj trpi najveće gubitke.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.