Gužva oko nelegalne džamije u Beogradu, građani ispred mašina

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Printscreen

U Zemun Polju za danas je bila planirala akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta koji je podigla Islamska zajednica. Ipak, zbog velikog broja građana koji su sprečavali izvršenje odluke od akcije se odustalo, piše N1.

Predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije sa maricama kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk su se rano jutros okupili ispred tog objekata.

Predstavnici Islamske zajednice trenutno su razgovarali sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj dece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmestio iz objekta i kako bi se krenulo u sprovođenje odluke opštine.


Ipak, do toga nije došlo pa je odlučeno da se akcija odloži a razgovori nastave na “višem nivou”.

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko devet časova uspela da pomeri sa strane i omogući prolaz.

Kako saznaje “N1”, gradnja ovog objekta je počela 2014. godine.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati “koliko god da je potrebno” i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima.

Inače, vernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef. Zejnulahu u sredu je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

Izvor: N1

Foto: Printscreen

Komentari 1

 1. jasna

  Legalnim i legitimnim sredstvima da štite NELEGALNU GRADNJU?
  Da li to postoji u svetu? Ako je objekat NELEGALAN, kako
  onda mogu da postoje LEGALNI načini zaštite NELEGALNOG?
  da li je ovo normalno i može li to iko da shvati.
  Da li oni grade džamije svuda u svetu NELEGALNO?
  Samo Srbija toleriše NELEGALNO i urušiće se celo
  društvo i država ako se tako nastavi.