HAPŠENJE: Pokušali dronom da snime zgradu starog Generalštaba

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Pripadnici Vojne policije su juče i danas priveli osmoro stranih državljana koji su pokušali ili da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen“, naveo je Vulin a prenosi Ministarstvo odbrane.

On je rekao da građani mogu da budu mirni jer su svi nadležni organi veoma efikasni, budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog građanina.

„Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva“, dodao je Vulin,

Kako je ranije potvrđeno u Ministarstvu, vojna policija je juče uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba.

Vojna policija je uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba, potvrđeno je RTS-u u Ministarstvu odbrane.

Uhapšeni su predati policiji, a ceo slučaj sada je u nadležnosti tužilaštva i policije.

U staroj zgradi Generalštaba smeštene su Vojnoobaveštajna agencija i Vojnobezbednosna agencija.

Izvor: Ministarstvo odbrane/mediji

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. JOVANA

    AKO SU TO OBJEKTI KOJI SU BOMBARDOVANI 1999 NA ULAZU U BEOGRAD, ONDA SU STVARNO IMALI ŠTA DA SNIME, A S OBZIROM DA JE SADAŠNJI MINISTAR ODBRANE I TADA BIO U VLASTI (KOD MIRE MARKOVIĆ I JUL-a), ZNA DOBRO DA JE I BEZ SNIMANJA DRONOM NATO ODRADIO ŠTO JE NAMERAVAO…AMIN ZA ŽRTVE NATO BOMBARDOVANJA I PREŽIVELE KOJI SU VASKRSLI….