X
  • English
X

Vesti dana

HIT VIDEO: Amerikanci od Juga napravili „pakao na točkovima“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Nekadašnji simbol jugoslovenske autoindustrije – Jugo, kog su Amerikanci ga svrstali među najgore automobie svih vremena, ovih dana je „oživeo“ na internetu u jednom sasvim novom izdanju i to upravo u Americi.

Za bivšu Jugoslaviju je bio „pojam automobila“, ali za Amerikance — predmet sprdnje. Ali najgori automobil svih vremena, kako su ga prozvali, jednim videom je postao hit s „one strane bare“.

Povezane vesti

Iako nije bio loš kao automobili rađeni pod čeličnom zavesom, činjenica je da je Jugo nije bio konkurentan na razvijenim tržištima i da je svako ko je finansijski mogao, u SFRJ birao neki automobil zapadne proizvodnje.

U SAD ga je uvozio tokom osamdesetih Malkolm Briklin, čovek koji je Americi doneo Subaru, a za Jugo je verovao da je mali i jeftin automobil idealan za tamošnje studente i ostale ljude slabije platežne moći.

Međutim, Jugo se nije svideo Amerikancima čak ni tada, a danas je, kao što pokazuje ovaj video Daga DeMura, specijalizovanog novinara koji radi recenzije automobila za časopis polovnih vozila Autotrader, dobio epitet jednog od najgorih automobila ikad proizvedenih, prenosi Tportal.


Izvor: Sputnjik

Foto: screenshot