Hoće li Nišlije na referendum?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Ukoliko Skupština grada Niša bude usvojila odluku da se aerodrom „Konstantin Veliki“ ustupi bez naknade državi, niške demokrate će pokrenuti inicijativu za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili da li su za takvu odluku.

Za ovakvu inicijativu neophodno je 25.000 potpisa, piše Danas.

Oni su uvereni da će rezultat referenduma poništiti eventualnu odluku Skupštine. Smatraju da je dobar deo javnosti „odlično razumeo“ da „podrška opstanku i razvoju“ ovog aerodroma nije prioritetni motiv Vlade da ga stavi pod kontrolu države, tim pre što je on poslednjih godina beležio poslovni uspon.

Insistiranje državnih zvaničnika da je besplatno preuzimanje niškog aerodroma motivisano isključivo namerom države da mu pomogne pošto ovo javno preduzeće „sada nema ni za plate“, a niški budžet je u teškom stanju, demantuju između ostalog i zvanična dokumenta koja je Grad usvojio neposredno pred donošenje odluke o njegovom ustupanju.

U njima se, naime, ne navodi da Aerodrom ima bilo kakve ekonomske probleme, već insistira na prilično ambicioznim razvojnim i investicionim planovima. U dokumentima se ne pominje ni mogućnost promene vlasništva ili načina poslovanja aerodroma.

Izvor: Danas

Foto: Promo