Ovo je jedini “kompletni idiot” u slučaju Savamala

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Goran Stamenković, šef smene dežurne službe beogradske policije, osumnjičen je za nesavestan rad u slučaju Savamala, preneo je KRIK.

On je jedina osoba koju Više javno tužilaštvo u Beogradu imenuje u vezi sa ovim slučajem sumnjajući da je prekršio zakon, navodi KRIK, prema dokumentu do kog su došli novinari tog portala.

Više javno tužilaštvo je u julu 2017, više od godinu dana nakon što je grupa nepoznatih muškaraca bagerima porušila hiljadu kvadrata poslovnog prostora u Hercegovačkoj ulici, utvrdilo da nije izvršeno nijedno krivično delo iz njihove nadležnosti. Slučaj je tada ustupljen nižem tužilaštvu.

U dokumentu kojim je Više tužilaštvo obavestilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu da je slučaj prešao u njihove ruke, navodi KRIK, tužiteljka Sanja Đurić navodi šta je sve prikupljeno tokom predistražnog postupka i konstatuje da postoji sumnja da je izvršeno više krivičnih dela. U dokumentu se otkriva da postoji osumnjičeni u ovom slučaju.

“Nakon detaljne analize svih izveštaja i prikupljene dokumentacije utvrdili (smo) da se u radnjama policijskog službenika Stamenković Gorana, šefa smene KOC-a (Komandno-operativnog centra) dežurne službe Policijske uprave za grad Beograd eventualno stiču bitna zakonska obeležja bića krivičnog dela nesavestan rad u službi”, piše u dokumentu Višeg tužilaštva.

Navodi se da se sumnja da su oni koji su sproveli rušenje, koji nisu identifikovani, počinili krivična dela “učestvovanje u grupi koja vrši krivično delo u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode”.

Podsećamo, dok je jedan deo grupe bagerima rušio objekte u Hercegovačkoj, muškarci sa fantomkama su zaustavljali građane, oduzimali im mobilne telefone i neke od njih vezali. Građani su pozivali policiju u pomoć, ali je ona odbila da izađe na teren i usmeravala ih na komunalnu policiju.

Stamenković je bio šef smene u dežurnoj službi policije u noći kada se dogodilo rušenje.

Izvor: Krik, Beta

Foto: YouTube screenshot

Komentari 4

 1. Budala

  Ma koji komentar da ostavim?

 2. prolaznik

  Očekujemo unapređenje za službenika Stamenkovića. S pravom, težak teret je podneo! Ili će mu nadređeni dr ministar dati neku poziciju i odrešene ruke tako da sam može (novčano) da se unapredi.

 3. ЈOVANA

  ŠTA GOD DA SU GORANU OBEĆALI ZA PREUZIMANJE KRIVICE(OD UNAPREĐENJA DO NOVČANIH NAGRADA)NE ZABORAVITE DA JE KLJUČ U CELOM PREDMETU VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU I PRVO OSNOVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU, A I MINISTAR RADI KAKO MU ”TATA”KAŽE…

 4. jasna

  Svuda samo sila, silna li smo država postali!!!