HUMANITARNI APEL: Nećete svojih 100 EUR? Uzmite i poklonite

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Glumac i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović apelovao je na sve građane da se prijave za jednokratnu pomoć države od 100 evra i ukoliko smatraju da im taj novac nije potreban da ga poklone.

Donirajte novac! Donirajte ga anonimno! Donirajte ga nekome ko je izgubio člana porodice tokom pandemije. Imate mogućnost da donirate humanitarnim organizacijama koje će novac preusmeriti najugroženijim članovima društva“, rekao je Trifunović.

On je istakao da u Srbiji postoji mnogo onih kojima je pomoć potrebna: porodice radnika koji su stradali na skelama, porodice medicinskih radnika koji su izgubili živote tokom pandemije… „Postoji čitav spisak ljudi kojima bi vaše donacije mogle da pomognu i promene život.“

U tu svrhu, pokrenut je sajt mojih100evra na kojem se mogu naći predlozi organizacija koje se bave humanitarnim radom kojima se može donirati 100 evra.

Pored kratkog opisa i linka do zvaničnog sajta svake organizacije, možete pronaći i broj računa na koji možete uplatiti svoju donaciju.

Na sajtu mojih100evra se, za sada, na spisku predloga nalaze „Udruženje samohranih majki Niš“, „Centar za integraciju mladih“, „Podrži život“, i „Banka hrane, a takođe i sami možete predložiti organizaciju ili pojedinca kome je pomoć neophodna.

Isplata po 100 evra građanima koji su se za ovu vrstu novčane pomoći javili telefonom ili na portal Uprave trezora počinje danas, a svaki dan će ih dobiti po pola miliona građana.

Podsetimo, prijave za pomoć od 100 evra svim punoletnim građanima Srbije traju do 5. juna.


“Donirajte 100 evra đacima i studentima”

Fondacija Evro za znanje pozvala je sve one kojima državna pomoć od 100 evra nije potrebna da podignu novac i doniraju ga najboljim srednjoškolcima i studentima.

Kako se naglašava u saopštenju Fondacije, ulaganje u znanje je najbolja investicija za svako društvo, a novac uložen u mlade ljude višestruko se vraća.

U saopštenju se podseća da Fondacija Evro za znanje već sedam godina dodeljuje stipendije najboljima, a njeni stipendisti stigli su do najprestižnijih svetskih univerziteta. Neki su se već zaposlili i sami postali donatori.

“Mi znamo koliko je mladih kojima je potrebna pomoć, koliko je uspešne i skromne dece koja često nemaju ni za tri obroka dnevno. Tih 100 evra otići će onima kojima su najpotrebniji”, poručio je upravitelj Fondacije Milan Živković.

Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću, a stipendira decu iz cele Srbije.

Sve informacije o radu ove fondacije kao i broj tekućeg računa mogu se pronaći na www.evrozaznanje.rs.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen