I malinari osnivaju stranku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Po svemu sudeći, Srbija dobija novu političku stranku. Četiri poljoprivredna udruženja iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca, donela su odluku da aktivno krenu sa političkim delovanjem i to na prvim narednim izborima. Ulazak u politiku vide kao „nužno zlo“ i jedini način da se izbore za prava poljoprivrednih proizvođača i seljaka, prenose Večernje novosti.

„Sa ministrom Branislavom Nedimovićem imamo odličnu saradnju, međutim on sam ne može da reši naše nagomilane probleme. Nama nije primarni cilj da se bavimo politikom i da budemo politički angažovani, jer smo mi prevashodno poljoprivrednici koji žive od svog rada na imanjima“, kazala je predsednica Skupštine Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica Slađana Stanković,.

Malinari smatraju da rešenje za njihove nedaće, prvenstveno sa niskom otkupnom cenom maline, ali i drugih proizvoda, prevazilazi nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, da njihov glas i vapaj ne dopire do drugih državnih organa, te da sada nema ko da štiti njihove interese. Zbog toga spas vide ulaskom u republički i lokalni parlament.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Pixabay

Piše: B.M.