Ići na koncert ili platiti račune?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Massimo Savić prošlog vikenda održao je dva koncerta u beogradskom Sava centru. Ulaznice od 2.400 i 1.900 dinara za mnoge su bile finansijski neosvojive. Ipak,  umetnik koji je čest gost Beograda, pokazao je da se u život i ovdašnje prilike razume bolje od mnogih političara. Nastup je počeo rečenicom : „Hvala vam što ste došli. Znam da se zbog ovoga neće platiti neka režija“. Dva sata uživanja bilo je vredno toga (da ne čuju ovi iz Infostana).

Sam početak vikenda, u petak, obeležili su i redovi ispred Jugoslovenskog dramskog pozorišta koje je 70. rođendan proslavilo prodajom ulaznica za predstave u januaru po cenama od 100 i 200 dinara. Ovakvi redovi  pokazuju da u Srbiji i nije baš sve u redu. Za kulturu nema baš puno „vremena“, jer srpska računica je takva da su račini jedina stvar na koju sa izvesnošću možemo da računamo.

Neki od vas su ovog vikenda kitili jelku, a oni koji to još nisu uradili, možda i ne moraju, pošto će do njih svakako stići sjaj beogradske jelke . Ma, znate vi dobro koje jelke, one koja je trebalo da bude plaćena 83.000 evra, pa smo je brzom i pravovremenom reakcijom gradonačelnika dobili za džabe, kao poklon gradu. Jelka poznata kao Svetog  Petra kajgana. E, pa, prošle noći na njoj je uključeno i osvetljenje. Ipak, osnovano sumnjamo da taj sjaj neće osvetliti i sve mutljavinje u vezi sa jednom od najskupljih jelki na svetu.

Da ne budimo na kraj srca, možda će baš  „afera jelka“ privuči još nekog turistu u Beograd. Ne, turisti ne moraju nužno da budu iz Bugarske. Dokaz za to je grčki premijer Aleksis Cipras, koji će Božić dočekati u Beogradu, kao gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.  Zato, poruka beogradskoj vlasti, koja god bude izabrana na predstojećim izborima: Ne pomerajte novogodišnju jelku ni u avgustu, samo je redovno zalivajte vodom sa fontane na Slaviji.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: Bojana Milovanović