Ima 28 godina, a već je Vučićev savetnik

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: LinkedIn

Tim savetnika premijera Aleksandra Vučića pojačan je mladim američkim stručnjakom Zakarijem Herisom (Zachary Harris), koji je zadužen za specijalne projekte, piše Blic.

Heris je u međuvremenu PROMENIO podatke na LinkedIN profilu.

Međutim, na Herisovom LinkedIn profilu stoji da je savetnik premijera još od februara 2015. godine, a do je od jula stacioniran u Njujorku. Kako piše u biografiji on je i dalje angažovan kao jedan od pet analitičara Wikistrata koji istražuju uticaj radikalnog islamizma na Balkanu.

Pozivajući se na izvor blizak kabinetu Vučića, Blic piše da 28-godišnji stručnjak, iako mlad, ima veliko međunarodno iskustvo, radio je na konsultantskim i savetničkim poslovima u više država sveta, a angažovale su ga povremeno institucije iz Rusije, Turske, Saudijske Arabije, BiH.

Navodi se da je njegovo prvo zvanično pojavljivanje u svojstvu savetnika premijera bilo u našem konzulatu u Čikagu 12. oktobra, na poslovnom forumu “Srpske firme i srpski proizvodi u SAD – iskustva, izazovi i uzajanma podrška”.

Heris je završio fakultet za međunarodne studije na istraživačkom univerzitetu “Džon Hopkins” u Baltimoru. Radio je mnoge studije iz oblasti privrede, ekonomije, energetike. U kabinetu je zadužen pre svega za uspostavljanje kontakata s američkim investitorima i vlastima, ali i za definisanje srpske strategije o nekim važnim privrednim i ekonomskim pitanjima.

Izvor: BIZLife, Blic

Foto: LinkedIn

Komentari 3

  1. zec

    budi bog s nama.

  2. jasmina

    Svaka cast.

  3. Pingback: Ima 28 godina, i više NIJE savetnik Vučića - Bizlife.rs