Ima jedno predizborno obećanje koje još nismo čuli

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Poslednji vikend u februaru, dočekasmo konačno i pravu zimu sa minusom i sneg. Ipak, ne dočekasmo skidanje novogodišnje rasvete u Beogradu – i kineska Nova godina prođe, ali novogodišnja rasveta nikako. Gradska vlast je, izgleda, pratila vremensku prognozu, znala je za ovaj ledeni i snežni talas krajem februara, pa je htela da nam potraje duh praznične atmosfere u gradu, da se produži do izbora.

Da, sledećeg vikenda će i ti famozni beogradski izbori. Ostalo je taman dovoljno dana u kampanji da čujemo još neiskorišćeno obećanje nekih od boraca za naše glasove: „Prvo što ćemo uraditi kada dođemo na vlast u Beogradu biće skidanje novogodišnje rasvete“. Sva druga vanvremenska obećanja, uključujući i  metro, već su potrošena. Dobro, barem imate valjan izgovor ako ste jutros zakasnili na posao: Čekao sam metro na Makiškom polju, a on nikako da stigne.

Među vestima proteklog vikenda izdvojio se i požar u Beogradu na vodi. Da, možda čudno zvuči „požar na vodi“ , ali u Beogradu nas nijedan paradoks ne sme iznenaditi. Nadajmo se samo da nije reč o nekom novom monumentalnom projektu naših vladajućih struktura  – „Beograd na vatri“. Znamo da su političari za nas i naš glas spremni sve da učine  – i u vatru i u vodu.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: Bojana Milovanović