Insajder: Beograd na vodi preuzima hotel Bristol

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Google Street View

Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da kompanija Beograd na vodi posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, pa i zgradom hotela Bristol. Zavod Grada Beograda za zaštitu spomenika odobrio je prošle godine kompaniji Beograd na vodi projekat za radove na hotelu, piše Insajder.

Do danas, međutim, nije poznato šta taj projekat predviđa, koliko će koštati rekonstrukcija kao i kakva će prava i obaveze imati Beograd na vodi nakon obnove objekta. U ovom trenutku „Bristol“ zbog najavljenog zatvaranja više ne prima rezervacije, a kako je za Insajder rečno u tom hotelu, objekat od avgusta neće raditi, a nakon toga „sve će zavisiti od Beograda na vodi“.

Da će Beograd na vodi preuzeti hotel Bristol postalo je jasno još prošle godine nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Mohameda Alabara, zastupnika kompanije Eaggle Hills. Alabar je tada uručio predsedniku „nacrt izgleda novog hotela Bristol“ i rekao da je u pitanju „remek delo savremenog dizajna, koje će u potpunosti promeniti izgled ovog dela grada“.

Prema analizi Insajdera, ugovorom o Beogradu na vodi je predviđeno da kompanija Beograd na vodi posle ulaganja u renoviranja, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, među kojima su Bristol, zgrada Pošte, Geozavod, glavna zgrada Železničke stanice, grupa zgrada u četvrti Savamala.

 

Izvor: Insajder

Foto: Google Street View