„INSPIRATIVNA“ PORUKA LIDERA: Narode, ješćeš korenje!

PinterestFacebookTwitterShare

Severnokorejski vladar Kim Džong Un (Kim Jong-un) upozorio je svoj narod da se pripremi na žvakanje korenja jer država ulazi u novi period gladi.

On se građanima Severne Koreje obratio posredstvom državnih novina, uz poruku da se pripreme za još jedan „naporan marš“, što je termin koji je korišćen početkom 90-tih godina kada se država suočavala sa četvorogodišnjom krizom.

Upozorenje je stiglo nakon što je Kina pristala na nove sankcije kao odgovor na nedavne nuklearne testove i lansiranje raketa sa bojevim glavama.

Put revolucije je dug i naporan. Možda ćemo morati da krenemo napornim maršem tokom kog ćemo morati ponovo da žvaćemo korenje biljaka, naveo je Kim.

Vlada je upozorila da, ako budu umirali od gladi, očekuju od građana da ne krive vrhovnog vođu.

Čak i ako odustanemo od svojih života, treba da nastavimo da pokazujemo lojalnost lideru do kraja, piše list Rodong Sin mun. Oko 3,5 miliona građana Severne Koreje preminulo je od gladi između 1994. i 1998. godine, u periodu koji je poznat kao „Naporni marš“.

Izvor: Novosti

Komentari 2

  1. Pingback: Severna Koreja zabranila društvene mreže - Bizlife.rs

  2. Sopček Đura

    Zaista je strašno koliko ovaj čovek muči sopstveni narod!?
    Građani Severne Koreje su toliko siromašni, opljačkani i uplašeni tako da ne postoji mogućnost narodne revolucije protiv despota!? Međutim, kako nas uči istorija, kada jednog dana ustane „kuka i motika“, svemu će doći kraj…