Ipak bez dodatnih tehničkih pregleda

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da neće biti dodatnih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina.

„To je bio zakon o bezbednosti saobraćaja iz 2009. koji je predvideo tehničke preglede na šest meseci. Oni neće biti primenjivani, ići ćemo na izmene tog zakona i niko ne mora da se plaši da će do toga doći, nijedan gradjanin koji ove godine bude izvršio tehničlki pregled neće imati novi za šest meseci, već na godinu dana kao što je bilo do sada. Ova odredba neće biti primenjivana“ izjavio je ministar.

Mediji su ranije navodli da je Pravilnik koji je usvojen 5. maja, a trebalo da stupi na snagu 5. jula, predvidjao da svi automobili stariji od 15 godina moraju dva puta u toku godine na detaljan tehnički pregled.

Izvor: Beta, Prva televizija

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Dr Miggyy

    Gospodine “doktore nauka” doktorata plagijata, ovakvo objašnjenje o abortiranje zakona u kome se pominje dva tehnička poregleda za stara vozila, što bi bilo jedino u Evropi. Kada se ustalasali glasači o ovom haraču, obustavlja se primena, a zakon nije ukinut, mada potiče iz 2009. godine, a trebalo da se primenjuje od 2019. godine. Da li ljudi, koji se bave zakonodavstvom i ministri, znaju da sve zastareva, a ovaj zakon se aktivira nakon deset godina. Njihovo znanje, uopšte ako su ga imali, nije zastarelo, već zarđalo. Nešto smrdi u zemlji…

  2. Baki 55

    Neprijatno je kobajagi doktoru da ukidanjem uvredi koalicionog partnera Dačića koji je ovaj zakon smislio dok beše „žuti“ ministar unutrašnjih poslova.