(IZ)BORI SE BORISE: Napustio brata zbog nacionalnih interesa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Photo/Alberto Pezzali

Džo Džonson, brat britanskog premijera Borisa Džonsona, podneo je danas ostavku na mesto poslanika Konzervativne partije u britanskom parlamentu i mesto ministra za univerzitet, nauku, istraživanja i inovacije. Razlog tome je, kako je saopštio, to što je „poslednjih nedelja rastrzan sam između porodične lojalnosti i nacionalnih interesa“.

„Bila mi je čast da devet godina predstavljam okrug Orpington kao poslanik i služim kao ministar u tri različite vlade. Poslednjih nedelja rastrzan sam između porodične lojalnosti i nacionalnih interesa. U pitanju je nerešiva tenzija i vreme za druge da preuzmu moje mesto poslanika i ministra“,  napisao je premijerov brat na svom Tviter profilu.

Džo Džonson je po pitanju Bregzita na suprotnoj strani od svog brata, a prethodno je dao ostavku na mesto ministra transporta u vladi Tereze Mej, upravo zbog ove problematike. On je pre Tereze Mej bio i u vladi Dejvida Kamerona.

Sa druge strane, njegov brat je nedavno isključio 21 starija poslanika Konzervativne partije, među kojima je bio i unuk Vinstona Ćerčila,  nakon što su podržali zakon o odlaganju Bregzita do 2020. godine. A nezadovoljstvo u partiji će se verovatno povećati i posle odluke njegovog brata Džoa.

Izvor: BIZLife/ agencije

Foto: Beta/AP Photo/Alberto Pezzali

Komentari 1

  1. Dejan

    Toliko hvaljena otocka demokratija pala je na ispitu. Na odrzanom referendumu za ili protiv EU, 17 miliona Britanaca zaokruzilo je PROTIV tj. izlaz – Brexit. Volja naroda je, kako se svaka vlast zaklinje, svetinja. Ako ostavimo po strani kome se svidja ili ne svidja Boris Johnson – a vidimo da se ne svidja ni svom bratu – parlamentarci ne bi smeli da se ogluse na volju naroda. Ali ne, sada smo svedoci igre u Parlamentu, kojom vise od polovine slugu naroda odbija sprovesti volju naroda, ali i dalje ostaje u Parlamentu. Johnson je iznimka.