Izdajnici, mozaičarke i ukradeno vreme

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U vikendu za nama su se izdvojile tri reči – sat, izdajnici i mozaičarka.

SAT

Kukali ste zbog izgubljenih sat vremena sna i proklinjali letnje računanje vremena? Setite se koliko ste samo uzaludnih sati izgubili, na primer, nervirajući se zbog neke vesti koju ste pročitali ili komentarišući neke izjave, nekih političara, gledajući neka njihova gostovanja. Kada tako postavite stvari, ovih ukradenih sat vremena zbog pomeranja sata i nije tako strašno.

IZDAJNICI

Miroslav Lazanski upozorio nas je na izdajnike među nama. „Obaveštajno smo izbušeni kao nijedna zemlja u Evropi, ja vam kažem da ima izdajnika, ali niko neće da ih procesuira“, rekao je Lazanski.

Izdajnici – ta laka reč utemeljena u srpskoj tradiciji, za njom se uvek poseže u kriznim vremenima. Čini se da je u trenutku kada se „prelama“ kosovsko pitanje potrebno prebrojati izdajnike po glavi stanovnika.

MOZAIČARKA

Kucamo na vrata zaboravljenih prvih dama. Sećate li se Dragice Nikolić? One čija je fondacija žarila i palila Srbijom. Od fondacije, oko čijeg poslovanja se podigla prašina, sada ni traga ni glasa. Ipak, postojanje prve dame nije ostalo nezapaženo. Proglašena je za počasnu članicu ULUS-a, uz vrlo zanimljivo obrazloženje: „Gospođa Nikolić se na amaterski način bavi mozaikom, što je veliki razlog da se donese odluka da postane počasni član ULUSA-a“.

Gospodo iz ULUS-a, a gde se mogu videti izloženi radovi gospođe Nikolić?

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: Bojana Milovanović