Izdavač NEĆE DA OBJAVI memoare Vudija Alena

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Američka izdavačka kuća odustala je od objavljivanja memoara poznatog američkog reditelja Vudija Alena, nakon kritika koje su se pojavile u javnosti pred objavljivanje.

Hachette Book Group (HBG) trebalo je da objavi knjgu 7. aprila, ali je saopštila da odustaje od publikacije kultnog reditelja.

“Odluka o odustajanju od Alenove knjige je bila teška”, izjavila je za Frans pres portparolka izdavačke kuće Sofi Kotrel i dodala da je odluka doneta posle konsultacije sa upravom i osobljem.

Nekoliko desetina zaposlenih u izdavačkoj kući nedavno je kratko protestovalo u Njujorku protiv objavljivanja Alenove knjige.

Odluka izdavačke kuće usledila je nakon što je Alenov sin Ronan Farou saopštio da više neće da sarađuje sa HBG koja je prošle godine objavila njegovu knjigu. Farou podržava sestru Dilan Farou koja je 2018. ponovo protiv reditelja iznela optužbe o seksualnom zlostavljanju.

Reditelj je uvek kategorički negirao optužbe Dilan Farou, ćerke Mie Farou, koja tvrdi da ju je očuh zlostavljao 1992. godine kada je imala sedam godina.

Nju podržavaju majka Mia Farou kao i brat Ronan, novinar nagrađen Pulicerom zbog istrage o producentu Harviju Vajnstinu.

Alen u svojoj za sada neobjavljenoj knjizi “Apropos of Nothing”, govori opširno o svom privatnom i profesionalnom životu.

Izvor: Beta, BIZLife

Foto: YouTube