Izvođači objasnili zašto Slavija nije završena

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Direktor Relita Dušan Knežević izjavio je da ta firma nije završila radove na Trgu Slavija jer im je kompanija “Ratko Mitrović” ostala dužna.

Knežević je za Prvu TV izjavio da su radove na Trgu Slavija završili 90 odsto, a da su kao podizvođač radova od glavnog izvođača “Ratka Mitrovića” dobili tek 40 odsto novca predviđenog za taj posao.

Knežević je kazao da su se radovi na Slaviji odvijali normalno i bez greške do Nove godine, sve dok “Ratko Mitrović” nije prestao da plaća podizvođaču.

“To je u našem poslu jedan od najvećih prekršaja, da pred neki veliki praznik, kao što je Nova godina ne pustite nijedan dinar”, naveo je Knežević i dodao da do danas “Ratko Mitrović” nije uplatio ništa.

Knežević je naveo da su u međuvremenu slali dopise i glavnom izvođaču i državi koja je tog izvođača angažovala i da nisu dobili nikakav odgovor.

“Nisu nam dali ni menicu od 50 dinara, koja je znak da ćete nekad izmiriti svoje obaveze. Menica je bila obavezna po ugovoru da se da posle počinjanja radova, a nikad nam nije izdata”, kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, grad je insistirao, kada su videli da će se problem desiti, da se izvedu ljudi da rade i da će biti plaćeno, ali se “Ratko Mitrović” i na to oglušio.

Knežević je kazao i da su svi uključeni bili obavešeni da Trg Slavija nije završen i da je ostalo da se površine završno obrade i da se uradi premaz koji daje finalni izgled.

On je kazao da Relit za sada neće tužiti nikoga jer imaju želju da završe trg a za to je, kako je naveo, potrebno mesec dana.

Izvor: Prva televizija/ B92

Foto: YouTube screenshot