Javio se gradonačelnik i to sa PLANOM da „izleči“ vazduh u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je planove i investicije kako bi se životna sredina u glavnom gradu očuvala, uz nastojanje da se umanje svi oni segmenti koji je ugrožavaju, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Beograd planira konkretne mere za saobraćaj, grejanje, energetsku efikasnost i ozelenjavanje. U planu su subvencije za energetsku efikasnost i do 90 odsto sredstava, kao i to da se ugasi još tridesetak induvidualnih kotlarnica, preostalih u nadležnosti grada“, rekao je Radojičić gostujući u Dnevniku 1 Radio televizije Srbije (RTS).

Kao posebno značajan projekat on je naveo metro koji bi trebalo da bude povezan sa BG vozom.

„To će umogome doprineti unapređivanju javnog prevoza i rasterećenju centra grada od vozila, a samim tim i smanjenju zagađenja vazduha“, naveo Radojičić, i dodao da je deo planova za očuvanje životne sredine i obilaznica oko Beograda.

Sledeći važan projekat, kako je najavio, biće i toplovod između Obrenovca i Novog Beograda.

„Značajan deo Novog Beograda, a i generalno Beograda, povezao bi se na ovaj način i rasteretio deo grada koji se greje individualnim ložištima“, precizirao je Radojičić.

On je podsetio da je Beograd prošle godine kupio 244 novih autobusa sa „evro 6“ motorom i najavio da će ove godine Grad kupiti još sto takvih zglobnih autobusa, kao i 40 trolejbusa i deset električnih autobusa.

Izvor: Danas, FoNet

Foto: BIZLife