Jedini Srbin glavni trener NBA tima dobio otkaz?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Finiks Sansi otpustili su Igora Kokoškova, kaže Adrijan Vojnarovski za ESPN pozivajući se na svoje izvore iz lige, prenosi N1.

Nakon samo jedne sezone, ali veoma neuspešne, Sansi su odlučuli da promene trenera.

Kako je naveo Vojnarovski, prvobitni plan je bio da sa Kokoškovu ukaže poverenje za još jednu sezonu posebno zbog bolje igre ekipe u završnici ligaškog dela sezone. Novinar ESPN zaključio je da je Kokoškov „cenjeni trener, odličan taktičar, ali ipak još jedna žrtva stanih promena u Finiksu“.

Isti izvor navodi da je Kokoškov dobio otkaz jer je nova ideja Finiksa da pokuša da dovede pomoćnika iz Filadelfije Montoja Vilijamsa koji bi uskoro trebao da obavi razgovore sa Los Anđeles Lejkersima.

Kokoškov je inače u karijeri radio u OKK Beogradu, Partizanu, na univerzitetu Misuri, zatim u Detroitu, Los Anđeles Klipersima, Klivlendu, Finiksu, Orlandu, a od 2015. je u Juta Džezu. Kokoškov je bio selektor Gruzije i Slovenije, sa kojom je pre dve godine osvojio Evropsko prvenstvo.

Kokoškov je i jedini trener van SAD koji je kao pomoćni trener osvojio NBA titulu, sa Detroitom 2004. godine. Tada je imao priliku da kao šampion upozna tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša.

Izvor: BIZLife, N1

Foto: Youtube screenshot