Jedna funkcija, a dve plate i to povelike

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Iako je Predrag Jovanović i zvanično postavljen na mesto prvog čoveka Kontrole letenja (SMATSA), pored njega u narednih godinu dana, direktorsku platu od 1.052.038 dinara primaće i njegov predhodnik Radojica Rovčanin

Tako će za jednu funkciju biti plaćena dva čoveka, iako je jedan, Radojica Rovčanin, zvanično smenjen 15.januara.

I dok Blic piše da razlog za ovu anomaliju leži u menadžerskom ugovoru koji je sam sa sobom potpisao bivši direktor SMATSA februara 2014.godine, samo dva meseca nakon što je postavljen na ovo mesto, sam Rovčanin to negira navodeći da je takav menadžerski ugovor važio i ranije.

Da će Radojica Rovčanin i nakon razrešenja sa funkcije primati direktorsku platu, potvrđeno je listu i zvanično iz SMATSA: „Nadzorni odbor, na predlog Vlade, imenovao je 15. jJanuara Predraga Jovanovića  na mesto v.d. direktora SMATSA. Tada je i razrešen funkcije Radojica Rovčanin, koji je rasporedjen na mesto savetnika u sistemu kontrole letenja. I pored razrešenja sa  direktorske funkcije, po kolektivnom ugovoru, on u narednih 12 meseci ima pravo da prima zaradu koju bi ostvario na radnom mestu, pre premeštanja, što je u konkretnom slučaju zarada direktora SMATSA. Ukoliko Rovčanin bude tokom tih 12 meseci ispunio oba uslova za odlazak u penziju, važnost ove odredbe može da prestane. Inače, Rovčanin je trenutno na godišnjem odmoru“,kažu u PR službi SMATSA.

Rovčanin: Sve sam nasledio, ugovor važio i ranije

Rovčanin je danas negirao da je sam odredio da još godinu dana prima direktorsku platu od 1.052.038 dinara, iako će obavljati poslove savetnika u kabinetu novog direktora te institucije.

Rovčanin je za agenciju Beta kazao da je menadžerski ugovor, po kojem godinu posle odlaska sa mesta čelnog čoveka Konterole letenja može da prima istu platu, važio i ranije.

„Sve sam nasledio, ni jedno slovo nisam dopisao. Takva pravila o zaradama menadžera su i u kolektivnim ugovorima evropskih institucija, kao što je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore. Tamo je čak i duži period u kojem menadžeri primaju iste plate po odlasku sa funkcije, od tri do pet godina“, kazao je Rovčanin.

Izvor: Beta, Blic

Foto: Pixabay

Komentari 3

 1. muzičar

  Ma koji su ovi gangsteri? Kako je ovo dozvoljeno? Sramota.

 2. Aleksandar Mihailović

  Pljačka naroda na ex, blago njima dok je penzionera, mogu do mile volje da ih reketiraju i terorišu i sebi daju i po 5 miliona, ama 10, sve dok penzioneri ne shvate da su mnogo vredniji od svih Domanovićevih junaka zajedno pa puta 1.000, i dok ćutke trpe sramno iživljavanje države nad njima. Onaj ko je rekao da penzionere sleduju penzije ali ne i iznosi, taj mora trenutno da ode u penziju bez iznosa.

 3. jasna

  Tako je to u zemlji Dembeliji, narod služi za rmbanje, iživljavanje, glasanje,
  ratovanje, a pojedinci mogu kako hoće i sve je po zakonu.