Jer Davos nije Davos, bez…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 26. januara u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, saopšteno je predsednikove Službe za saradnju s medijima.

On će prisustvovati skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu „Evropa u svetu“ iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana, saopšteno je.

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu „Novi lideri za Evropu“.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, medju kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni, dodaje se u saopštenju.

Vučić je u Davosu „redovan“ od 2015. godine.

Izvor: Agencije, BIZLife

Foto: Beta/AP

Komentari 1

  1. JOVANA

    PA SA NJIM JE I “FIKUS“MADA SE TO NE POMINJE, A ŠTA ĆE SRBIJA IMATI OD TOGA VIDEĆEMO….ILI NEĆEMO VIDETI…..
    U NORMALNIM ZEMLJAMA SE NE PRIDAJE TOLIKA VAŽNOST I ZNAČAJ GDE JE DANAS PREDSEDNIK ILI PREMIJER, A GDE ĆE BITI SUTRA… I NIKO O TOME NEMA VREMENA DA PRIČA ILI IZVEŠTAVA…POLA ŠVEDSKE I NEZNA KO IM JE PREDSEDNIK, A KAMOLI GDE DANAS ILI SUTRA BORAVI I ČEMU OVOLIKA MEDIJSKA PAŽNJA?
    U NORMALNIM ZEMLJAMA SVAKO RADI SVOJ POSAO, I ZNA SE KAKAO SE ŽIVI, KOD NAS CELA SRBIJA VODI POLITIKU I JEDE IZ KONTEJNERA….