• English
X

Vesti dana

Još jedan pokušaj samoubistva radnika Goše

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kako saznaje portal Palanka danas, još jedan radnik Goše FŠV je zbog nemaštine pokušao da sebi oduzme život.  Srećom blagovremenom intervencijom policije i hitne pomoći sve se dobro završilo i radnik je sada zbrinut u bolnici.

Ovo je i za agenciju Fonet potvrdio predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Kako piše Palanka danas, radnik je bio u teškom materijalnom stanju bez dinara, bukvalno. Više puta je išao do generalnog direktora da moli za platu. U dugovima do guše tražio je neplaćeno odsustvo kako bi zaradio za sebe i svoju majku, pošto je oca sahranio pre dva meseca, međutim ni to mu nisu dali.

„U očajanju popio je šaku lekova i otkucao oproštajno pismo koje je postavio na svoj fejsbuk profil. To pismo ga je i spaslo pošto je koleginica koja je pročitala pismo istog časa alarmirala policiju. koja je sa službom hitne pomoći stigla na vreme da ga spase“, navodi portal.

Kako je rekao Vujičić, još uvek nema nikakvog pomaka u razgovorima između predstavnika Štrajkačkog odbora i menadžmenta fabrike, zbog čega se nastavlja generalni štrajk, a razmatra se i mogućnost radikalizacije protesta.

Da podsetimo, radnik Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke D.M. (57) počinio je u martu samoubistvo na radnom mestu.

Povezane vesti

Štrajk u Goši – dan 85.

Radnici fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci danas su ušli u 85. dan štrajka zbog neisplaćenih zarada a da im se

Izvor: Palanka danas/Fonet/BIZLife

Foto: Pixabay