Južne vesti: Sindikat lekarima i sestrama NAPLAĆUJE maske

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi u niškoj Hitnoj pomoći mogu da kupe zaštitne maske u odbrani od epidemije koronavirusa od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi, objavile su Južne vesti.

Kako se navodi, prodaja zaštitnih maski oglašena je u niškoj Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je neophodna.

Kako navode Južne vesti, iz Sindikata, koji je oglasio prodaju, “danima ne odgovaraju na pitanja novinara”.

U tekstu na oglasnoj tabli ove zdravstvene ustanove navodi se da “Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, po ceni od oko 100 dinara, za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći”, kao i da je potrebno prijaviti se u što kraćem roku “zbog stanja zaliha i isporuke”.

U tekstu oglasa se navodi da je za plaćanje predviđena administrativna zabrana.

Predsednica Sindikata Jelena Živković, koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Pingback: Sindikat niške Hitne pomoći: Maske prodavali po nabavnoj ceni plus 5 gratis - Bizlife.rs

  2. UNIProfesor

    Ovde se vidi do koje mere je koruptivni način mišljenja i ponašanja postao uobičajen. Umesto da sindikat radi svoj posao i zahteva od ustanova da nabavlja opremu i učini radne uslove bezbednim po zdravlje lekara i osoblja, na šta ljudi imaju pravo po Zakonu o radu, sindikat je postao trgovačka organizacija koja prodaje maske ljudima od kojih već ionako naplaćuje članarinu. Libralni kapitalizam i fantazije koje on podgreva bez etičkih programa uvedenih u svaku instituciju znači uistinu džunglu. U pamet se ljekari i terajte i isterujte sindikalce koji se još i bogate u ovim okolnostima.