Kad gradonačelnik sumira rezultate, onda je samo „veliko i uspešno“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Iako ni u toku 2018. godine nisu završeni najavljivani projekti poput izgradnje obilaznice oko Leskovca i hale „Partizan“, godinu za nama, prema mišljenju prvog čoveka grada Gorana Cvetanovića, Leskovac je okončao sa uspehom na svim poljima.

Leskovac je u 2018. godini, kako je na „retrospektivnoj konferenciji“ rekao Cvetanović, napredovao – kako ekonomski, tako i socijalno i infrastrukturno.

Naročito je istakao manifestacije u oblasti kulture, poput održavanja Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, mnogobrojnih izložbi, nastupa Konstantina Kostjukova i operske primadone Jadranke Jovanović, zbog kojih je Leskovac zaslužio epitet “veliki i uspešan”.

Od baleta, preko opere, do izložbe grafika Salvadora Dalija. Mislim da smo na taj način pokazali da smo mnogo uspešniji od većih gradova poput Niša, Kragujevca i Novog Sada, jer prve takve manifestacije se upravo dešavaju kod nas – rekao je Cvetanović.

Osvrnuo se i na završetak rekonstrukcije velikog broja ulica i puteva u Leskovcu i okolini, kao i na velike sume novca koje se izdvajaju, kako za mlade talente, tako i za socijalno ugrožene grupe, sportiste i medije.

Asfaltirana je ulica u Bratmilovcu u vrednosti od 9 miliona dinara, uređena je raskrsnica kod glavne Pošte, kao i Ulica Južnomoravskih brigada. Sanirana je i Svetoilijska ulica i 5 ulica u samom centru, dok je za uređenje atarskih puteva izdvojeno 6,4 miliona dinara – rekao je Cvetanović.

Ipak, da situacija nije tako sjajna, potvrđuju građani kojima su u 2018. najveći problem bile udarne rupe i neasfaltirane ulice, kao i činjenica da će u 2019. Grad podići kredit od 400 miliona dinara kako bi završio infrastrukturne projekte, poput obilaznice i gradskog trga, a koji su trebali da se realizuju u prethodnom periodu.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay