Kada jedan Novinar objasni pravo lice posete Putina Srbiji (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Prva screenshot

Na pitanje voditelja TVPrva Srđana Predojevića da li i u Rusiji, zbog broja novinara koji dolaze iz Moskve,  vlada veliko medijsko interesovanje za posetu predsednika ove zemlje Vladimira Putina Srbiji, dopisnik Večernjih novosti Branko Vlahović je rekao da se sa tim „malo preteruje“.

„Dolazi uobičajen broj novinara. U tom pulu su ljudi koji stalno putuju sa Putinom i normalno je da mi kao mala zemlja imamo veći interes. Oni nas ne doživljavaju kao prioritetnu zemlju. Preneli su delove intervjua (koji je Vlahović napravio sa predsednikom Rusije) i to one delove gde se govori da Rusija nama ne nameće ništa. Ja sam objavio pre dva dana jedan komentar u kome sam objasnio te naše zablude. S jedne strane su naši prozapadni novinari, koji u svakom potezu iz Moskve vide nekakvu urotu, a sa druge strane su tabloidi, za koje ja toplo preporučujem našim građanima da ih što manje čitaju zbog mentalne higijene. Oni objavljuju hrpe budalaština, te „Putin će doći sa raketama“, sa ovim, sa onim, „dovešće vojsku na Kosovo“, to nema nikakve veze. Putin i Rusija ne nameravaju da ratuju na Kosovu i ne žele da učestvuju u nikakvim ratnim operacijama. Toga mi moramo da budemo svesni. Maksimalno što mi možemo da očekujemo od Rusa , to je podrška u međunarodnim organizacijama gde Rusi imaju pravo veta. Osim te i humanitarne pomoći mi od Rusa oko Kosova, ne možemo ništa da očekujemo,“ rekao je Vlahović koji je nedavno napravio intervju sa predsednikom Rusije.

Oko najavljenih ugovora i dogovora, Vlahović je napomenuo, iako se,kako kaže „to neće svideti današnjoj vlasti“, i sa tim se malo preteruje.

„Većina ovoga što će se potpisati su protokoli o dobrim namerama i od toga nema neke velike koristi.To je sve na dugačkom štapu.Na primer, Rogozin će doći sa Nenadom Popovićem da potpiše okvire saradnje u kosmosu. To je jedna tema za neke generacije u narednih trideset godina, to je smešno. A šta je nama potrebno i šta naši političari ne traže? Na žalost, naši političari ne traže da se otvaraju radna mesta za naše ljude u Rusiji. Ono o čemu se ne govori je da u Rusiji trenutno radi sve manje i manje naših radnika i danas ih ima manje od deset hiljada,“ zalkjučuje Vlahović.


Izvor: BIZLife/Prva

Foto: Prva screenshot

Komentari 8

 1. Dr Milanče Mitovski

  Одушевљен сам и задовољан до неба овом посетом осведоченог и оданог пријатеља и заштитника Републике Србије, господина председника Руске федерације Владимира Владимировића Путина. Оно што је он учинио за нас граничи се фантастиком, супроставио се људски светским алама, који се били устремили да сатру малену и поносну државу Србију. Уз неизмерне захвалности, желим му још већи успех у светској политици и да још дуго-дуго води овакву свенародну хуману и ненападну и неагресивну политику. Господине председниче В. В. Путин са свом срећом и руском, нашем братском народу, сву срећу и само напред у свим правцима друштва, науке и просперитета на светском нивоу. Желим пуно успеха и среће!

  Я очень рад и рад в рай, этот визит и проверенное верный друг и защитник Республики Сербия, г-н Президент России Владимир Владимирович Путин. То, что он сделал для нас граничит с вымыслом, его оппозиции к человеческому миру дракон, которые были обнуленным угнетать маленькую и гордую страну Сербии. С огромной благодарностью, я желаю ему еще больший успеха в мировой политике, и что долго-долго ведет такие общенациональные люди и не угрожает и не агрессивная политика. Г-н Президент В. V. Путин со своим счастьем и русским, нашим братским народом, к счастью, и только вперед во всех направлениях, общества, науки и процветания во всем мире. Я желаю вам успехов и счастья!

  • Srdjan

   Sta brabonjas. Koga rusi brane i kinezi hrane taj je najebo.

  • Srbijanac

   Dr Milanče, neznam šta ste doktorirali, ali bi malo mogli da potražte podatke na internetu. Vaš idol Putin je odlikovao Hrvatsku za borbu protiv fašizma a Srbiju nije!!!??? Takođe, Rusija je među prvima priznala nezavisnost Hrvatske! Milanče gde Vi živite? U nekom paralelnom svemiru?

 2. milijana

  Opet vi negativno, kao da vas plaćaju braća Trifunović. Dosta mračenja, osvestite se, žuta vladavina je prošlost.

  • realista

   Milijana, žuta vlada je prošlost, ali je činjenica da si ti neobaveštena, jer rusi imaju bolje ekonomske odnose sa hrvatima nego sa nama. Mogla bi malo da se obavestiš. Da li znaš da je Putin oprostio Hrvatskoj 1 milijardu evra za Agrokor, a nama ne dozvoljava da izvezemo fijatova vozila u Rusiju.

 3. Miljana

  Sve manje naših radnika u Rusiji? Duhovito. Svi dosadašnji su se poženili Ruskinjama, orodili se sa Rusima, pa se valjda više ne vode kao stranci.
  A Rusija je mnogoljudna zemlja, treba da poradi na smanjenju svoje nezaposlenosti. I Rusi treba da rade i grade, ne samo da ratuju.

 4. Vatrogasac

  @milijana nažalost, u pravu ste! sada živimo u naprednjačkom mraku!

 5. JOVANA

  ŠTA GOD I KAKO GOD, JA ZNAM KAKO ŽIVIM, A TAKO ŽIVI 80-90% SRBIJE, NA IVICI EGZISTENCIJE.
  U UREĐENIM ZEMLJAMA NAROD NIJE BRIGA NI KO JE NA ČELU ZEMLJE I KO JE DOŠO, A KO JE PROŠO.
  VAŽNO JE KAKO SE ŽIVI A TO JE ZA VEĆINU GRAĐANA SRBIJE NA IVICI DOSTOJANSTVA. I DOSTA VIŠE SPINOVANJA I DOSTA VIŠE RAZNIH GLUPOSTI OD KOJIH MI NEMAMO AMA BAŠ NIŠTA. ZA KOJI DAN OPET NEKA HAPŠENJA, PA ISTERIVANJE PRAVDE, MALO PO NEČEG NA KAŠIČICI I SVE TAKO DOK PROĐU IZBORI, A NAROD SE PORADOVAO, A ONDA OPET ISTO. NEMA SRBIJA SVESTI DA ŽIVI BOLJE, A NEMA NI KO DA JE VODI, JER JE BAGRA UVEK ISTA, A POLITIUČKA MIŠLJENJA PROMELJIVA….