Kako su fudbaleri izvršili naređenje vrhovnog komandanta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Aleksandar Vučić uvek je bio inovator na polju političkog PR-a i marketinga. Od nepristajanja na TV duele, svakodnevnih „obraćanja naciji“, do dovlačenja roditelja u TV studio u jeku izborne kampanje da pričaju lepo o svom sinu. Nešto novo videli smo sinoć.

Naime, predsednik Srbije i vrhovni komandant ovog puta se obratio naciji u toku poluvremena fudbalske utakmice između Nigerije i Srbije. Verovatno najgledanija stvar na televiziji te večeri, rejtinzi „do neba“, a u tom praznom prostoru predsednik izveštava o sastanku sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, i uz to, još malo nešto o „budalaštinama“, „stranim medijima u Srbiji“ i „razvoju – napretku – sve boljem životu“.

Na kraju 15-minutnog uključenja, „napuštajući kadar“, rekao je :

„Srećan rad. I da naši pobede Nigeriju. ‘Ajd zdravo.”

Na poluvremenu rezultat te utakmice bio je 0:0, ali je onda u drugom dela naša reprezentacija dala dva gola (oba Aleksandar Mitrović), pobedila i „izvršila naređenje komandanta“. Rastrčali su se naši, među kojima su bili i neki sa liste javnih ličnosti koje su podržale listu Aleksandra Vučića na nedavnim izborima, bili su agresivni kao nikad, kao da im u svlačionici u Londonu stalno stoji uključen RTS satelit.

Znamo da našem fudbalskom savezu nije bitno ko je selektor, a kamoli ko je kapiten tima, ali ako ovakvu vrstu „coaching“-a primenimo i u Rusiji, na Svetsko prvenstvu, možemo i prvi put do finala.


Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot

Piše: M.M.

Komentari 2

  1. Ivan Mrđen

    Aman, zaman, ljudi. Prestanite više! Ima li života osim Vučića. Ostavite makar tu reprezentaciju na miru, neka ljudi igraju fudbal kako znaju i umeju. Rusija je tu blizu, dozvolite nam da navijamo samo za fudbal i fudbalere.

  2. Slavica Pujin

    Zar tu treba nesto komentarisati ? Plakati – DA, vristati do neba.