• English
X

Vesti dana

Ketrin Ešton neće savetovati Vučića?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Newsroom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije razgovarao sa bivšom visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton o savetničkoj funkciji.

“Ona spada u organizaciju 40 svetskih lidera. Nismo pričali o savetničkom angažovanju, ali zato jesmo o različitim temama, kao što je situacija na Balkanu, evropskoj perspektivi celog regiona”, objasnio je Vučić.

Bivša visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton danas je razgovarala sa predsednikom Srbije u zdanju na Andrićevom vencu, ali se nije obraćala medijima.

Prema informacijama Sputnjika, jedan od glavnih razloga njene iznenadne posete Vučiću bila je mogućnost da postane savetnik predsednika.

Vučić je rekao da da nije razgovarao sa njom o savetničkoj funkciji, ističući da Eštonova ima gvozdenu volju, da je veoma vredna i sposobna žena, i da se nada da će ona doći na njegovu inauguraciju 23. juna.

Vučić je dodao da će na njegovu inauguraciju doći najveći broj šefova vlada i država u istoriji Srbije, što pokazuje kakav je ugled naše zemlje u svetu.

“Na inauguraciji će građani videti koliko se promenila slika Srbije. Moguće je da dođe čak 15 šefova država i vlada. To nije bilo ni u Titovo vreme, ni od 1918…”, kazao je Vučić.

Povezane vesti

Izvor: Sputnjik

Foto: Newsroom