Kisić Tepavčević o Vučiću i testiranju: “Nema izuzetaka, protokol je isti za sve”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je protokol za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima koronavirusom isti za sve.

Upitana na konferenciji za novinare da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da bude podvrgnut testiranju i merama samoizolacije, s obzirom na to da je juče objavio da je njegov stariji sin oboleo, Kisić Tepavčević je rekla da je protokol isti za sve.

“Kakva će biti procedura zavisi od toga da li je neka osoba bila u kontaktu sa osobom koja je obolela u periodu zaraznosti. Sve osobe koje su bile, podvrgavaju se testiranju i odgovarajući protokoli se sprovode”, objasnila je ona.

“Nema izuzetaka, isto je za sve”, rekla je Kisić Tepavčević.

Vučić je u sredu na Instagramu objavio da je njegov stariji sin Danilo zaražen koronavirusom i da je smešten u Infektivnu kliniku.

Iz Predsedništva Srbije najavljeno je danas da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastati sutra u Nišu sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija i da će tom prilikom uručiti medicinsku opremu.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Komentari 3

  1. Haha

    Hahah, kako da ne, onda neka ga vode na Sajmiste, gde i ostale, da vidimo da su svi ravnopravni ….

  2. Pingback: "Odmah sam pričao sa Stevanovićem, testiraću se ako se pokažu simptomi" - Bizlife.rs

  3. Brana

    Kako ako ae pokazu simptomi?! Svi strucnjaci danima upozoravaju da je osoba zarazna 2 dana PRE nego sto se pokazu simptomi!