Ko kaže da Srbija i Albanija nemaju sličnosti: Rama vređao novinare

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Albanski premijer Edi Rama uputio je, najblaže rečeno, oštre reči novinarima. Nisu mu se svidela pitanja koja su mu postavljena posle sednice parlamenta na kojoj je ukinut imunitet bivšem ministru unutrašnjih poslova Sajmiru Tahiriju zbog sumnje u šverc droge,

“Sram da vas bude, svih vas i onih poput vas koji još nisu shvatili o čemu je reč… i još nastavljate da uznemiravate ljude besmislenim pitanjima. Vaša pitanja proističu iz neznanja, takve ste neznalice i jadni “, rekao je Rama novinarima i dodao da ga oni stavljaju u “idiotsku poziciju sa takvim pitanjima”.

Albanski premijer je rekao da novinari “šire glasine”.

“Kako možete da nešto razumete kada ne čitate. Vaše je pravo da se ponašate kao budale”, rekao je Rama novinarima.

Reagovala je i Evropska federacija novinara (EFJ), koja je osudila Ramin nastup.

EFJ je podsetila da svaki novinar ima pravo da postavlja pitanja koje “možda neki političar ne voli, ali da to nije razlog za zastrašivanje i napad na istraživački rad novinara”. Ta organizacija je dodala da takvo ponašanje prema albanskim novinarima mora da prestane.

Osudu su uputili i Udruženje profesionalnih novinara Albanije, Asocijacija elektronskih medija Albanije i Savez albanskih novinara.

Albanski parlament ukinuo je imunitet Tahiriju zbog istrage o njegovoj umešanosti u organizovanu trgovinu drogom. Poslanici su izglasali da se tužilaštvu dozvoli da ispita Tahirija i pretrese njegovu kuću, ali ne i da ga uhapsi.

 

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Baki 55

    Uticaj lošeg društva. Previše se viđa sa Vučićem.

  2. Ramo

    Sta zamislja ovaj Rama?Da je novi kralj Zogu?