Koliko košta originalni Dejtonski sporazum?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Željko Kuntoš, koji je uhapšen u utorak na Palama, pokušao je da proda originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku, za 100.000 KM (50.000 evra), saznaje FENA, a prenosi N1.

Hapšenje Kunotoša zvanično je potvrđeno i iz MUP-a RS koji je saopštio da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Ž.K  osumnjičenog za “trgovinu uticajem” i “falsifikovanje službene isprave”.

 Ž.K. (ranije je objavljeno da se radi o Željku Kuntošu) sumnjiči se da je, nakon što je došlo u posed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma, napisanog na engleskom jeziku, tokom 2017. godine, isti nudio na prodaju u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

On je istog dana uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu sproveden u Posebno odeljenje tužilaštva RS za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

Kako je nezvanično saznala Federalna novinska agencija, Željko Kuntoš je originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku, pokušao da proda za 100.000 KM (50.000 evra).

Izvor: N1/agencije

Foto: YouTube screenshot