Komšije PRVI PUT osudile NAJČEŠĆU PREVARU u prodaji automobila

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Za trgovce automobilima koji, u cilju veće zarade, varaju kupce vraćanjem kilometraže, u komšiluku konačno stiže loša vest, nakon prve presude kojom je kažnjen vinovnik ovakve široko primenjene prakse u trgovini vozilima u čitavom našem regionu.

Opštinski sud u Virovitici doneo je 16. januara 2020. presudu kojom se optuženom da je vraćao kilometražu na automobilu koji je prodao, odredila jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Kazna je uslovna i okrivljeni neće ići u zatvor ako ne izvrši novo krivično delo u naredne tri godine.

Kako stoji u presudi, prodavac je neistinito oglasio prodaju vozila s određenim brojem pređenih kilometara iako je znao da je automobil prešao daleko više.

Reč je o tome da je vlasnik prodao automobil Audi A4 2.0 TDI za 5.500 evra, a kilometražu spustio na 250.000, iako je znao da je automobil prešao više od 300.000 kilometara.

Kupac je platio punu kupoprodajnu cenu, a četiri dana nakon kupovine došlo je do skupog kvara i klupko se krenulo razmotavati. Sud je utvrdio postojanje krivičnog dela prevare za koje je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, kao i postojanje krivičnog dela falsifikovanja isprave.

Presedan Opštinskog suda u Virovitici mogao bi stati na kraj sve raširenijoj praksi vraćanja kilometraže, piše portal Novac.hr.

Vlasnici automobila, naime, prema nekim informacijama, uslugu skidanja kilometraže mogu naći već za 50 evra kod kompjuterskih stručnjaka koji se time bave.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay