Danas centar BG blokiran – razmislite dobro na koju ćete stranu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Poslednji radni dan ove nedelje Beograđanima će doneti nove komplikacije u saobraćaju jer će osim zbog brojnih radova, više ulica biti zatvoreno zbog održavanja skupa u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Istovremeno, doći će i do promena trasa javnog gradskog prevoza.

Ulice oko Doma Narodne skupštine u Beogradu zatvorene su za saobraćaj još od 22 časa u četvrtak i tako će ostati i danas, do ponoći.

Kako navodi Beokom servis, iz bezbednosnih razloga zatvoren je Trg Nikole Pašića, Dečanska (od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela) i Vlajkovićeva ulica (od Kosovske do Dečanske).

„Zatvaranje ulica za saobraćaj neće dovesti do prekida javnog gradskog prevoza i linije koje idu ovom trasom biće preusmerene na alternativne trase“, navodi se u saopštenju.

Ovim potezom saobraćaju linije 24, 26, 27, 37, 44, 58 i EKO 1, pa one od sinoć u 22.00 idu okolo izbegavajući potez oko Trga Nikole Pašića.

Danas, u ranim poslepodnevnim časovima, međutim, može se očekivati dalje zatvaranje ulica i to deo Bulevara kralja Aleksandra, Takovske, Kneza Miloša… Tada će još veći broj linija javnog gradskog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Nijedna nadležna gradska služba niti GSP, međutim, nisu objavili precizan plan izmena.

Ranije je iz predsedništva Srbije najavljeno da će skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ početi danas u 18 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, ali se zbog očekivane masovnosti velike gužve očekuju mnogo ranije.

Okupljanje pristalica počeće već od 14 sati, tako da dobro razmislite danas – na koju ćete stranu na i sa posla.

Izvor: BIZLife, mediji

Foto: Pixabay