KRIK: Odakle Vulinu stan vredan više od 200.000 evra?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda, prenosi Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Kako se navodi, Vulin je Agenciji za borbu protiv korupcije dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija ga je prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Aleksandar Vulin i njegova supruga Nataša kupili su u julu 2012. trosoban stan u jednoj od modernih zgrada koje su u to vreme izgrađene na Zvezdari.

Stan od 107 kvadrata sa parking mestom supružnike je koštao 244.620 evra, piše u ugovoru do kojeg su novinari KRIK došli tokom istraživanja imovine političara. Prvu ratu od 40.000 evra Vulini su, prema ugovoru, isplatili u oktobru 2011, a ostatak je trebalo da isplate do kraja septembra 2012. godine.

Nakon što je 2012. preuzeo funkciju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vulin je po zakonu bio obavezan da prijavi imovinu i prihode Agenciji za borbu protiv korupcije uključujući i novi stan.

Agencija je u izveštaju, čije detalje objavljuje KRIK, utvrdila da Vulin nije imao legalno stečen novac za kupovinu, a otkrila je i brojne druge nelogičnosti.

Vulin se branio dostavljajući Agenciji nepotpisane izjave i druge sumnjive dokaze, iznoseći dve različite verzije kako je došao do novca za stan.

Jedina nekretnina koju je Vulin posedovao pre stana na Zvezdari, kako je ranije otkrio KRIK, bio je jednosoban stan u Novom Sadu. Taj stan je 2010. godine, pod nerazjašnjenim okolnostima, dobio na poklon od sudije Olgice Milošević, a dve godine kasnije prodao ga je rođenom bratu za 38.000 evra.

Vulin je prvo rekao da je stan na Zvezdari platio od prodaje imovine, međutim, iznos koji je dobio od brata nije mogao da pokrije ni prvu ratu novog stana.

To je primetila i Agencija, pa je tadašnja direktorka Tatjana Babić zatražila od Vulina da objasni kako je finansirao kupovinu.

Ovaj put ministar je rekao da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade, medutim, nije bilo.

Izvor: Beta

Foto: screenshot

Komentari 5

 1. Dr Miggyy

  Ministar Vulin ima stan blagodareći što ima prebogatu tetku u Kanadi. Do duše ima i maćehu koja je u Rusiji, sada se ne drži za njene skute, ima kaiša ΛV, za koji se čvrsto drži da čvršćije ne može biti. Kakav li ministar bi bio da mu nije tetka, uličar? Njemu su sve tetke gde je po nešto maznuo, a nema teče. Da su svima u sumnjivim privatizacijama, kriminalu i krađi imali tetke, država i njenih građana ne bi bili po standardu i plati među najnižima u svetu, ne u Evropi. Što li čačkaju mečku po p****, kada i onako ništa mu ne mogu, on je pošten socijalista sa srcem na desnu stranu, nije sposoban za vojsku, a ima armiju gladnih, bednih i jadnih od vojske do glasača. Kako su glasali tako, sada, neka gledaju, sami su to tražili.
  !•• Бавим се митологијом. Примам само мито!
  •• Од свих врхова најуноснији је државни.
  •• Премијер довољно обећава промене. Било би добро да промени обећања.
  •• Јесте, Влада има оптимистички менталитет. Недостаје јој победничка емоција Новака Ђоковића.
  •• Сарадња цивилне и црковне власти је на завидном нивоу. Да ли спремају опело?•• Министри су сувише оптерећени. Свако ради, ама баш, шта хоће.

 2. Dragan

  DOKAZANI LOPOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  APSA ZA NJEGA I SVE SLICNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Miloš Lukić

  Ovde je sve prosto: Treba samo Vučića, kao vrhunskog pravnika i poštenog čoveka, pitati da li veruje ovom i da li je ovo moguće? Zar neko normalan, ko iole poznaje pravni sistem Srbije može da poveruje da je fizičko lice iz Kanade transferisalo EUR 205.000,00 bankarskim kanalima u Srbiju za pozajmicu bilo kome, a da nije bilo sumnje za “pranje para”? Još gora je situacija ako su ta sredstva prenesena u koferu, jer su tada morala biti sva zapenjena. Gospoda na vlasti: Principijelnost se dokazuje na sebi ne na drugom. Pa izvolte.

 4. nikola

  Uvek mi se gadio taj dupelizac, a sada će AV da stane u njegovu zaštitu!

 5. Pingback: IZJAVA DANA: "Haštag" 24 stana u Bugarskoj vs. Tetka iz Kanade - Bizlife.rs