X
  • English
X

bizlife-magain-online

Vesti dana

Kultni reditelj diže glas protiv Netfliksa

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Nakon što je Netfliksov film “Roma” u režiji Alfonsa Kuarona prošle nedelje osvojio tri Oskara, kultni reditelj Stiven Spilberg smatra da treba onemogućiti filmovima sa “striming” servisa da se takmiče za buduće nagrade Akademije.

Spilberg će svoj stav izneti na predstojećem sastanku Odbora guvernera Akademije za filmsku umetnost i nauku.

Predložiće promenu pravila kako bi se onemogućilo “striming” medijima poput Netfliksa, Amazona i Hulua da se takmiče za nagradu Oskar ako njihovi filmovi nisu bili u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

“Stiven se snažno zalaže za razliku između ‘striming’ filmova i naslova u bioskopima”, rekao je predstavnik Spilbergove kompanije Amblin intertejment.

Ovo nije prvi put da je Spilberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima “svelikog platna” i onih “smalih ekrana”.

“Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film”, rekao je Spilberg prošle godine u razgovoru za ITV Njuz, naglasivši da takav film onda može da “zasluži Emi, ali ne i Oskara”.

Iako je dodela Oskara 2020. još daleko, filmska javnost ne skriva velika očekivanja od “Irishmana” Martina Skorsezea, u produkciji osporavnog Netfliksa.

Skorseze je za svoj najskuplji film do sada, koji govori o ubistvu sindikalca Džimija Hofe, okupio impresivnu glumačku ekipu koju čine Robert De Niro, Al Paćino, Džo Peši i Harvi Kajtel, a da bi film mogao da bude u konkurenciji za Oskara, Netfliks je najavio da će se “Irishman” krajem godine naći u ograničenoj bioskopskoj distribuciji.

Povezane vesti


Izvor: N1, Agencije

Foto: screenshot