Legendarni fudbaler: Tražili mi novac da igram za reprezentaciju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Naš proslavljeni fudbaler Dejan Rambo Petković je govorio o onome o čemu se godinama spekulisalo – da je morao da plati kako bi se našao među putnicima za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.

Petković je gostovao u jednoj brazilskoj emisiji kada se povela priča o njegovim igrama u našoj reprezentaciji. Po mnogim ocenama su ga ljubitelji fudbala nedovoljno često viđali u dresu nacionalne selekcije, a kao posledica toga su se mnogi zapitali zbog čega.

Mogući razlog je otkriven 21 godinu kasnije, kada je Petković objasnio šta mu je tada bilo saopšteno.

“Rekli su mi da je pet ili šest igrača već platilo. Ako platiš, ideš na šampionat. Nisu mi to rekli direktno ljudi iz Saveza, već posrednici. Tada sam to preneo predsedniku Vitorije (kluba za koji je Rambo igrao), Paulu Karneiru i on mi je saopštio da će platiti duplo, samo da idem na Mundijal. Odbio sam to, rekao je Petković prilikom gostovanja na brazliskom “GloboEsporteu”.

Blic podseća da se “šuškalo” kako je reč o 150.000 nemačkih maraka potraživano od igrača da bi se sigurno našao u Francuskoj. Posle 21 godine Petković je progovorio o ovom incidentu.

Petković je za seniorsku selekciju svoje zemlje (Jugoslavija, Srbija i Crna Gora, potom i Srbija) nastupio tek šest puta.

Dejan Rambo Petković jedan je od najcenjenijih stranaca koji su ikada zaigrali u zemlji fudbala. Toliko je poštovan i cenjen da je njegov otisak stopala zauvek ostao u fudbalskoj kući slavnih u Brazilu. Rambo drži i rekord po broju postignutih golova direktno iz kornera.

Izvor: Sportske, Blic

Foto: screenshot