Libek: Taksisti već PRIVILEGOVANI a usluge PRESKUPE, ne povlastice nego na tržište

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Libertarijanski klub – Libek saopštio je da se protivi najavljenim subvencijama za taksi udruženja u Beogradu, koje je obećala država Srbija.

„Najavljene subvencije predstavljaju produžetak povlastica i privilegija koje taksi udruženja uživaju u odnosu na ostatak privrede Srbije. Svaka subvencija, pa i subvencije taksi prevoznicima, predstavlja privilegiju koja se daje jednoj interesnoj grupi, plaćenu parama ostalih građana Srbije“, navodi se u saopštenju.

Libek tvrdi da taksisti u Beogradu već uživaju nekoliko povlastica koje ne postoje u ostatku privrede.
% | % | %

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Djuradj

    Na ovom primeru se najbolje može videti kako se kontroliše Srbija. Kada su taksisti izašli na ulice, rekao sam da će se sve privremeno rešiti tako što će ih primiti neki od visokih zvaničnika i sve rešiti potezom čarobnog štapića. Ovog puta je štapić rekao daćemo im subvencije. Naravno vlast ne misli to ozbiljno. Onda se potegnu svi mogući kritičari ove odluke i da im se sveopšti medijski prostor. Onda je ljude naravno sramota da ponovo štrajkuju zbog toga što im nije održano obećanje. Tako se sve stavlja pod tepih. A Car:Go nastavlja da radi bez plaćanja poreza, prijave radnika i uopšte rešavanja njihove pozicije. E sada dokle će to da bude slučaj..Verovatno zauvek..u ovom mrtvom moru se sve tako rešava…