LIČNOST NEDELJE: Devojka koja se usudila da pruži ruku vaterpolisti u moru

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Dok su jedni posmatrali, a drugi potpirivali svojim komentarima, ona je pružila ruku.

Događaj koji će se još dugo komentarisati i oblačiti nebo nebo nad odnosima Srbije i Hrvatske. Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na Splitskoj rivi poslužio je za brojna regionalna potkusuravanja. Bilans: trojica napadnutih vaterpolista, četvorica privedenih i jedna devojka koja je prva pružila ruku Zvezdinom vaterpolisti Aleksandru Kralju koji se od huligana spasio skokom u more.

Državnici su osuđivali, upućivali protestne note, javne ličnosti su kritikovale ovaj besmislen napad na sportiste koji su na kraju morali da odustanu od utakmice. Dok je jedan od  Zvezdinih vaterpolista stajao u ledonoj vodi, pojedini su dovikivali da je on „ipak četnik“. U toj kakofoniji nerazuma kao da smo zaboravili na devojku koja se usudila da pomogne čoveku koji je spas morao da potraži u hladnom februarskom moru. Njeno ime još ne znamo, a možda je i tako bolje, jer bi zbog takve znatiželje ona možda mogla da ima i bezbednosne probleme.

U nečemu što je ličalo na napad besnog čopora, izdvojilo se jedno biće koje je uradilo nešto što bi trebalo da bude prosta ljudska stvar – pomoglo.


Tužno je to što je jedan normalan postupak postao dokaz ljudskosti i hrabrosti. Tužno je, ali je tako. Zato što je čovek i zato što je hrabra, ta nepoznata devojka sa splitske rive je naša ličnost nedelje.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube

Komentari 1

  1. simon

    ali je tuzno i sto je taj isti Aleksandar Kralj kada se vec stabilizovao i izasao pred novinare uporno ponavljao da „NIKO NI DA REAGUJE NITI DA POMOGNE I STANE U ODBANU SPORTISTA“ i sto svakako nije zaboravio da je crnogorac! ALI JE ZABORAVIO DA POMENE TU DEVOJKU I NJENU PRUZENU RUKU!!! Jos jedan primer zaboravljene zahvalnosti. Lepo je sto su se novine setile da to poprave.