LIČNOST NEDELJE: Milan Pavkov

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FK Crvena Zvezda/promo

Ime Milan Pavkov odzvanjalo je ovog 6. novembra beogradskom “Marakanom”. Ime koje do ta dva gola i istorijske pobede Zvezde protiv Liverpula mnogi nisu ni znali. Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak iz Begeja doneo je navijačima Zvezde neočekivani trijumf i veru u to da su sportska čuda moguća.

Preko Mladosti iz Bačkog Petrovca, Čelareva, Vojvodine i Radničkog iz Niša, Pavkov je stigao do Marakane početkom 2017. godine. Zvezda je “Radničkom” tada plаtilа 300.000 evrа i svaki joj se isplatio. Doduše, bilo je turbulentno, pošto se već u julu 2017.  Pаvkov vrаtio u “Rаdnički” nа jednogodišnju pozаjmicu. U Zvezdu se ponovo vratio ovog leta, a sve ostalo je istorija.

Mediji pišu da je postava kojom je Liverpul počeo meč protiv Zvezde vredna 522 miliona evra na fudbalskom tržištu. Milan Pavkov sada košta 1,25 miliona.

U jednoj od izjava nakon, kako je mnogi opisuju, istorijske pobede, ostavio je poruku koju sebi treba ponavljamo i nikada ne zaboravimo – snovi se ostvaruju.

Dok sam još počinjao na popularnoj „Detelinari“ u dresu Novog Sada sanjao sam ovakve stvari. Svi smo mi kao klinci priželjkivali ovakve utakmice i nadali smo se da jednog dana možemo da se takmičimo u Ligi šampiona sa najboljim evropskim klubovima. To su tada bili naivni dečački snovi i u njima sam video sebe u istom izdanju kao što je to bilo na utakmici sa Liverpulom.  Za mene je ovo bio san u koji sam verovao, iako sam donekle znao da nije realno da se sve ovo desi. Sada se to ostvarilo i dobio sam potvrdu da treba verovati u snove. Da biste došli do ovog što smo mi uradili morate da verujete u sebe.

Izvor: BizLife

Foto: FK Crvena Zvezda/promo