LIČNOST NEDELJE: Miran Ramadani

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Facebook

Kosovski Albanac Miran Ramadani, dokazao je teoriju da je „običan“svet često pametniji i normalniji od političara i državnika – onih koji odlučuju i kroje nam živote. Da se Miran pita, verovatno se ne bi dogodio nerazum u vidu uvođenja kosovske takse od 100% na srpske proizvode. Da se podsetimo, duže od nedelju dana prištinske vlasti ne odustaju od te mere koja očigledno nanosi štetu građanima.

Zalihe namirnica se tope, cene rastu, a jedna od kolaterelnih šteta je i popularna Plazma. Na društvenim mrežama viđali smo fotografije na kojima je za ovaj keks na kosovskim rafovima  bila istaknuta cena od 7 evra. Plazma je postala skupocena i prognana, nešto poput droge.


Apsurd cele situacije najbolje je pokazao video koji je upravo Miran napravio i šerovao na svom Fejsbuk profilu, uz komentar „Nuk o kallaj…“ što, (ako nas Google translate nije slagao) znači „ne pipam“. U njemu on i još jedan njegov prijatelj glume „dilera“ i „kupca“, koji, baš kao da je reč o pravim kriminalcima, razmenjuju novac, oprezno se osvrću oko sebe, proveravaju da li ih neko prati, dolaze do kola, otvaraju gepek u kojem je krijumčarena roba – Plazma.

Video koji samo sa Miranovog profila ima više od 800.000 pregleda, skoro 4.000 lajkova i 6.000 šerova postao je viralan, a da ga prikažu nisu propustile ni ovdašnje televizije. Čak ni to što je na albanskom nije predstavljalo prepreku da razumemo poruku.

O Miranu ne znamo mnogo, ali znamo sasvim dovoljno, znamo da je glas razuma i predstavnik onog „običnog“ sveta kojem nije do visoke politike i sukoba, sveta koji bi samo da gleda svoja posla, normalno živi i jede Plazmu. Eh, kada bi oni koji odlučuju bili kao Miran, svi bismo bili mirni.


Izvor: BIZLife

Foto: Facebook