Ljajić odlazi iz politike, ali…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Ministar trgovine, turzima i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri odluci da se povuče iz Vlade posle izbora, ili eventualne rekonstrukcije, ali da bi „jednog dana mogao da se vrati“.

On je u intervujuu za Kurir rekao da je glavna zamerka njegovih protivnika u tome što je bio skoro u svim vladama posle 2000. godine.

„I zato najmanje što mogu da uradim jeste da se povučem da bih jednog dana mogao da se vratim, što je jedan normalan i prirodan proces u politici“, rekao je Ljajić.

On je rekao da nije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o svojoj nedavnoj odluci da ne bude u budućoj vladi. „Ne mislim da je to neka važna politička tema“, izjavio je Ljajić.

Ljajić je rekao da bi, da je hteo da podnese ostavku, svakako prvo razgovarao sa Vučićem i sa premijerkom Anom Brnabić „jer tako red nalaže“.

Prema njegovim rečima, sa Vučićem uglavnom razgovara kako da privuku što više investicija, kako da se dođe do normalizacije odnosa u regionu ili do maksimalizacije turističkih potencijala Srbije.

On je rekao da njegovo neučestvovanje u izvršnoj vlasti ne znači beg od politike. Kako je rekao, „bio bi suviše veliki luksuz da 30 godina bavljenja politikom i borbe za jednu normalnu i pristojnu Srbiju baci pod noge“.

Izvor: Beta

Foto: YouTube