Ljubica Gojgić dobitnica nagrade “Aleksandar Tijanić”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Urednica emisije „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodina Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu.

„Koleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla prestiž i kredibilitet u javnosti, kao i nepodeljeno poštovanje u profesiji. Njen pristup novinarstvu odlikuje se temeljitošću i borbenošću i lišen je svake političke ostrašćenosti. Ona danas predstavlja najbolje u srpskom novinarstvu zbog lojalnosti zanatu umesto političkim projektima“, stoji u obrazloženju žirija nagrade.

Četrdesetsedmogodišnja Ljubica Gojgić počela je karijeru u Radio Indeksu, bila je novinarka NIN-a i urednica u Informativnoj redakciji B92, a naročito se istakla kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Dobitnica je nagrada Dimitrije Davidović (UNS) i Stanislav Marinković (“Danas”).

Nagradu Aleksandar Tijanić Ljubici Gojgić dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić.

Nagrada će Ljubici Gojgić biti uručena u četvrtak, 21. decembra, u Pres centru UNS-a.

Izvor: UNS

Foto: YouTube screenshot