Lopatom na šefa zbog smanjene plate

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Radnik Javnog komunalnog preduzeća Mediana upao je u kancelariju svog šefa na gradskoj deponiji i pretukao ga lopatom, jer mu je po kazni smanjena plata za 10 odsto.

Kako Novosti saznaju, između dvojice radnika razmirice traju već duže vreme. Prebijeni šef kome je nadimak Kapetanče, završio je na Klinici za neurohirurgiju gde mu je ukazana pomoć, a zbog čitavog incidenta, reagovala je i policija.

“Došlo je do tuče između dva radnika JKP Mediana. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i izvršen uviđaj. Jedno lice je tamo povređeno”, potvrdili su u policiji.

Prema rečima izvora Novosti, incident se dogodio u petak, 3. novembra oko podneva, u kancelariji na gradskoj deponiji.

“Radnik je došao sa lopatom u rukama i zatražio od svog šefa odgovor zašto mu je smanjena plata, tvrdeći da je nepravedno kažnjen. Rekao je da ga isti šef uvek kažnjava bez razloga i da će mu sada `pokazati svog boga`. Nakon toga je počeo da ga tuče lopatom sve dok nije došlo obezbeđenje, a zatim i policija. Šefa su nakon toga odvezli u Klinički centar”, kaže izvor.

Vršilac dužnosti direktora JKP Mediana Dragoslav Pavlović kaže da je šef nadređenima prijavio pomenutog radnika da nekvalitetno obavlja radne zadatke, zbog čega je kažnjen smanjenjem plate od 10 odsto.

“U pitanju je bila greška u merenju koja se ponovila tri puta. Ja sam krajem prošle nedelje potpisao rešenje o kažnjavanju umanjenjem plate od 10 odsto. Inače, protiv tog radnika su u ranijem periodu već podnošene prijave zbog pogrešnog merenja otpada, ali i zbog upućivanja pretnji nadređenima.”

Ono što će sigurno uslediti posle ovoga je utvrđivanje disciplinske odgovornosti radnika koji je napao šefa je po svemu sudeći otkaz ugovora o radu, a policija će utvrditi krivičnu odgovornost, kaže Pavlović.

On je dodao i da je pretučeni šef pušten iz Kliničkog centra na kućno lečenje.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay