Maji Gojković kultura i informisanje?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković biće nova ministarka kulture i informisanja, dok bi novi predsednik parlamenta mogao da bude neko ko nije deo vladajuće koalicije, piše list Blic.

Kao jedan od kandidata za njenu „zamenu“ u parlamentu list navodi Nenada Čanka.

Pozivajući se na neimenovan izvor iz vrha vlasti, list navodi da je Maja Gojković odavno pokazala interesovanje da zameni aktuelnog ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića koji se „na toj poziciji nije najbolje snašao“.

Maja Gojković za obavljanje nove funkcije ima podršku predsednika, premijerke i svih u Vladi.

Izvor navodi da je jedan od kandidata za novog predsednika parlamenta lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a da bi do kraja juna trebalo da se završi priča o rekonstrukciji vlade.

Osim ministra kulture, Blic piše da bi Vladu mogao da napusti i ministar sporta Vanja Udovičić zbog brojnih afera, ali i ministar privrede Goran Knežević iz privatnih razloga.

Premijerka Ana Brnabić uputila je predlog Skupštini Srbije da akutelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude novi ministar finansija, umesto Dušana Vujovića koji se sa tog mesta povukao iz ličnih i porodičnih razloga.

Izvor: N1, Blic

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Zoran

    Zemljo Srbijo !!!