Mali: Novi bulevar smanjuje gužve u gradu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević ocenili su danas, nakon što su prošli novim bulevarom koji spaja Most na Adi i Tošin bunar, da će ta saobraćajnica smanjiti gužve u gradu i obezbediti građanima kvalitetniji prevoz.

Kako se navodi u saopštenju, gradski funkcioneri i medijske ekipe su saobraćajnicu obišli otvorenim autobusom, a gradonačelnik je naveo da su Beograđani dobili novi bulevar, dug dva kilometra, koji će ubrzati saobraćaj u tom delu grada.

“To je bio osnovni razlog za realizaciju ovog projekta – da bismo ljudima sa Novog Beograda omogućili što brži prelazak u stari deo grada. Ovo mnogo znači i građanima Banjice, Voždovca i Rakovice, koji će takođe mnogo brže stizati na Novi Beograd”, rekao je Mali.

On je rekao da u narednom periodu predstoji izrada tramvajskih šina na Mostu na Adi, čime će most u potpunosti biti stavljen u funkciju, a kako je dodao do kraja godine će biti poznat izvođač radova za taj posao, dok bi izgradnja trebalo da počne 2018.

“Prošle nedelje otvorili smo pristupne saobraćajnice kod Prokopa, 1. jula otvaramo renoviranu garažu na Obilićevom vencu, rade se Bulevar oslobođenja i Ruzveltova, a za nekoliko dana kreće rekonstrukcija Trga Slavija. Radićemo na povećanju broja funkcionalnih ulica, a već sledeće godine počinje izgradnja novog savskog mosta, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša”, rekao je Mali.

On je dodao da su u planu radovi u ulicama Cara Dušana i Kraljice Marije, kao i da su to stvari koje menjaju grad nabolje.

Izvor: Beta

Foto: Beoinfo