X
  • English
X

bizlife-magain-online

Vesti dana

Mali sa francuskom ambasadorkom o deponiji u Vinči, Beogradu na vodi, metrou, fasadama….

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Beoinfo Jolanda Korać

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da 13. jula očekuje bar dve ponude francuskih kompanija za projekat sređivanja deponije u Vinči, odnosno za izgradnju postrojenja za proizvodnju energije iz đubreta, saopštila je Gradska uprava. Da napomenemo, sa deponije u Vinči već mesec dana širi se dim koji se oseća u nekim delovima grada, a kako javljaju mediji izbio je požar i na divljoj deponiji u Batajnici.

Mali je danas primio u oproštajnu posetu ambasadorku Francuske Kristin Moro sa kojom je razgovarao o projektima koje Grad Beograd trenutno radi sa preduzećima i kompanijama iz Francuske.

Kako je najavio, u narednih par dana treba da budu završeni svi detalji sporazuma o razumevanju za početak studije izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa.

U Beogradu, kako je rekao Mali, trenutno ima više od 500 aktivnih gradilišta i da se radi na uređenju grada, sređivanju fasada i pretvaranju centra u pešačku zonu.

“Samo ove godine sređujemo oko 180 fasada i svaka od njih će imati dekorativno osvetljenje. Time menjamo sliku našeg grada nabolje i Beograd činimo lepšim i kvalitetnijim mestom za život”, istakao je gradonačelnik.

On je sa francuskom ambasadorkom razgovarao i o izgradnji francuske škole na području projekta “Beograd na vodi”.

Povezane vesti


Izvor: Beta, BIZLife

Foto: Beta/Beoinfo Jolanda Korać