Mića Megatrend protiv korupcije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović nahvalio je dugo isčekivani novi Zakon o visokom obrazovanju, koji bi, kako kaže, trebalo da omogući pravu borbu protiv korupcije.

“U viskoškolskom obrazovanju je došlo da pravog jednog haosa, nije se znalo ni ko pije, ni ko plaća. Sada se zna ko pije, a plaćaće neki drugi, a ne univerziteti, kao što je to bilo”, rekao je Mića gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

Kako navodi, glavna zakonska promena su veće ingerencije ministra prosvete.

“Ja sam jedan od retkih koji brane zakon i koji kžu da novim zakonom nije ugrožena autonomija univerziteta. Novi zakon ograničava korupciju. Svuda se priča o korupciji, ali mislim da je to u visokom obrazovanju najizraženije. Ovim zakonom se otvaraju široke mogućnosti da se bori protiv korupcije”, rekao je Jovanović.

On je dodao da optužbe o kupovini diploma na njegovom univerzitetu nisu tačne i istakao da nije lakše dobiti diplomu na privtnom nego državnom univerzitetu.

“Visoko školstvo je po  svom konceptu dobro, a li su ljudi koji su bili u visokom obrazovanju bili loši”, ocenio je Jovanović.

Izvor: Prva televizija, BIZLife

Foto: Beta

Piše: B.M.

Komentari 11

 1. Zika

  Hahaha Mica Megatrend prica nesto o korupciji i privatnim fakultetima jbt! Kuda plovi ovaj brod!?

  • Milos

   ajde ne lupetaj ti

 2. Mirko

  Bravo Mico, gospodin bio gospodin ostao. Megatrend ima tradiciju bezmalo 30 godina, za razliku od silnih visokih skola koje nicu ko zna gde po Srbiji

 3. drago

  Megatrend je pionir bio u privatnom visokom obrazovanju. Odskolovao preko 20.000 studenata. kada i ja sam jedan od njih u bogatoj bazi alumnija

  • deda

   Kako si napisao post očigledno je da si studirao na tom univerzitetu.

 4. Jovan

  Po prvi put se slazem sa ovim Micom.

 5. Jelena

  Gospodin.

 6. deda

  Megatrend je budućnost Srbije. Želim da na Megatrendu otvore i medicinski fakultet pa da doktori sa Megatrenda leče druge stručnjake koji su završili Megatrenda, i njihovu decu. Želim svim diplomcima Megatrenda da se voze u avionu koji vozi pilot koji je pilotsku školu završio na Megatrendeu. Živeli.

 7. TATJANA MAKEVIC NIKOLIC

  MALO SE POZABAVITE KAKO OD 100 STUDENATA ZAVRSI 99.ONAJ JEDAN JE UMRO IL MU JE NESTALO PARA.STANCUJETE DIPLOME.PEVALJKE ZAVRSAVAJU NA MEGATRENDU.KOJE ZNANJE PRUZATE.POZABAVITE SE KRITERIJUMIMA ZNANJA I ISPITIVANJA.BILO BI ME SRAMOTA DA STUDIRAM KOD VAS.

 8. Misa

  Sada ima pobratima u kragujevcu, nesrecnog Arsenijevica. Mogu i neku komisiju za plagijat i doktoriranje pre roka da naprave.

 9. VERA

  HA, HA, HA, KORUPCIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  DO JUCE JE PLACAO SVE SUDIJE. SVE POLITICARE DA SE NE OTVORE NEKE 100 TUZBI KOJE SU PODIGNUTE PROTIV NJEGA ZBOG KORUPCIJE!
  . SAM JE POLUPISMEN. JOS KAO STUDENT POKUSAO JE DA KORUMPIRA ENGLESKOG PROFESORA DA MU DA LAZNI DOKTORAT. ALI TO NIJ E PROSLO !
  NJEGOVO ZDANJE JE LEGLO KORUPCIJE. SVE FIRMICE KOJE JE OTVARAO PO SVETU SU LAZNE. SVE JE LAGAO. OSRAMOTIO SRBIJU I SADA TREBA DA SLUSAMO NJEGOVU SERANIJU.
  OVAJ TREBA DA JE IZA RESETAKA !
  MATORI SHVATI VEC JEDNOM DA SI LESH !