Mihajlovićeva najavljuje otvaranje Terminala 2B na aerodromu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je da će otvaranje Terminala 2B i rekonstrukciju Terminala 1 na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu ulepšati izgled aerodroma, ali i ubrzati njegov rad.

“To će dati brzinu u radu Aerodroma, ali je još važnije ulaganje u transportnu infrastrukturu”, rekla je Zorana Mihajlović za RTS.

Ona je dodala da je “blizu 16 milijardi ukupna vrednost investicija u transportnoj infrastrukturi”.

Mihajlović je rekla da Aerodrom “Nikola Tesla” ima najbrži rast u odnosu na sve u regionu i da sada može da primi 7,5 miliona ljudi, što je, kako je kazala, “dva miliona više nego što danas ima putnika”.

Ona očekuje da će taj broj rasti i da u narednim godinama dostigne i do 18 miliona putnika.

Povodom predstojećeg samita lidera zapadnog Balkana u Trstu, ministarka je rekla da će u predstavnici Srbije insistirati na potpisivanju Ugovora o transportnoj zajednici jer je to “važan dokument da bi sve zemlje Zapadnog Balkana imale jedinstveno tržište, kada se govori o transportu”.

“Srbiji treba da na granicama nema zastoja, da roba ne čeka i o tome ćemo govoriti u Trstu, da uklonimo sve nefizičke barijere i tražiti da tu budemo efikasniji”, kazala je Mihajlović.

“O Srebrenici odlučuje premijerka”
Komentarišući odlazak predstavnika Vlade Srbije na komemorativni skup u Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice 11. jula, Mihajlović je rekla da će o tome odlučivati premijerka Ana Brnabić.

“O tome još nismo razgovarali, ali za Srebrenicu je bitan život mladih ljudi i ulaganje u njihovu budućnost, a Srbija je uložila pet miliona evra u Srebrenicu jer je tamo važan život”, kazala je Mihajlović.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Beta