• English
X

Vesti dana

Mihalj Kertes oslobođen optužbi za šverc cigareta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Viši sud u Beogradu oslobodio je nekadašnjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa i još trojicu okrivljenih optužbi za zloupotrebu službenog položaja u švercu cigareta od 1996. do 2001. godine, dok je Bojana Jeremić, udovica ubijenog Vladimira Kovačevića Trefa, osuđena na pet godina zatvora.

Od Bojane Jeremić oduzeta je imovina stečena kriminalom u vrednosti većoj od sedam miliona evra, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Istom presudom Mihalj Kertes i Valentin Petrov oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. Optužbi da su izvršili po jedno krivično delo zloupotrebe položaja oslobođeni su i Miodrag Pravilović i Predrag Jovančić, dok je Valentin Petrov oslobođen optužbi zloupotrebe položaja

Na presudu Višeg suda postoji mogućnost žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Kertes je bio bliski saradnik bivšeg lidera SPS i predsednika SRJ Slobodana Miloševića i dugogodišnji direktor Savezne Uprave carina.

Posle 5. oktobra, Kertes je osuđivan, optuživan ili je bio svedok u nekoliko suđenja.

Decembra 2015.godine iz Socijalističke partije Srbije prešao je Srpsku naprednu stranku.

Povezane vesti

Ukinuta presuda Mihalju Kertesu

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu Apelacionog suda kojom je bivši direktor Uprave carina Mihalj Kertes osuđen na šest i po godina

Izvor: BIZLife/N1

Foto: Screenshot