Ministar kulture će, izgleda, izgubiti bitku od Željka, Kije, Lune, Stanije…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

I dok se na TV Pink čitaju nova pisma vlasnika ove televizije Željka Mitrovića sa novim porukama ministru kulture, juče su se oglasile i druge ličnosti koje su svojim izjavama pokazale da ministru u ovoj priči, ipak, niko neće „čuvati leđa“.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević „zaratio“ je sa vlasnikom TV Pink zato što je tražio da se rijaliti programi emituju na posebnim kanalima, kao i da bi trebalo da se plaćaju, a juče smo čuli i ko je stao na čiju stranu.

Ana Brnabić, premijerka Srbije

“U Srbiju rijaliti programe nije ni doveo, ni uveo Željko Mitrović, nego Dragan Đilas i to ih je uveo na televiziju koja je bila nekako čini mi se i simbol kulture i neke alternativne scene, a to je B92 i nije ni to bilo dovoljno, nego je kuću Velikog Brata izgradio u Pionirskom parku, gde upravo treba da se bavimo decom i obrazovanjem”.

Olivera Zekić, članica saveta Regulatornog tela za elektronske medije

„REM neće razmatrati nesuvisle, nazovi predloge ministra kulture i informisanja”.

Ivan Tasovac, bivši ministar kulture

„Direktna borba protiv rijalitija, koju je pokrenuo ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, osuđena je na neuspeh zato što mehanizam društvenog sablažnjavanja upravo daje vetar u leđa i vidljivost rijalitijima… Ja sam upozoravao da će se time rasprava o kulturi pretvoriti u raspravu o rijalitijima. To je bila zamka u koju je upala i publika i novinari. Kroz ovakvu priču se ne borimo za kulturu. Kao što se za ćirilicu ne borite tako što zabranjujete latinicu, tako se za kulturu ne borite tako što govorite protiv rijalitija.“

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot

Piše: M.M.

Komentari 11

 1. Branislava

  OK uveo Djilas. Zato je i smenjen. Zašto to i vi radite??

 2. Lepse je sa kulturom

  @Branislava, zbog belog i keša

 3. Ruzica

  Treba realiti program na poseban kanal.Ko zeli da gleda neka gleda na posebnom besplatnom kanali neka Mitrovic uvede.kanal kao sto ima realiti kanal i samo tu Jer zadruga kao i drugi realiti mnogo brutalnosti gluposti i sex a to doba djeca gledaju. Mitrovic se bogati na racun realitog programa vulgarnog sramotnog ..Dajem podrsku ministru treba promijeniti gledanje realitija Ana prica Dragan Dilas uveo rijaliti neka ga ona ukine.Zelim sto prije dase ukine svaki realiti koji prekoraci pravila vulgarnosti Pozdrav

 4. Slavica

  Ala je odgovor. A o sarkazmu da ne govorimo. Bez namere da ga branim, ali Djilas je napravio i maketu starog Beograda pa ste je srušili brzinom svetlosti. Korov koji je tu rastao nekoliko godina posle toga je verovatno lepši. Stvari su potpuno jasne, bolje nemojte ništa odgovarati.

 5. Slavica

  Ala je odgovor,. A o sarkazmu da ne govorimo. Bez namere da ga branim ali Djilas je napravio i maketu starog Beograda pa ste je srušili brzinom svetlosti. Korov je valjda lepši.

 6. Zorana

  Za sve je kriv Dragan Đilas ….čini se da zaboravljamo šta je taj čovek dobro uradio . Pošto su ovi “begrešni “, mora da neko bude kriv , a ko će ako neće Đilas. Dok je ćutao i nije se aktivirao niko ga nije uzimao u usta , čim su videli da im predstavlja opasnost , ponovo su ga izvukli i počeli da razvlače . Znači Đilas je kriv što Željko Mitrović pravi Zadruge , što su Lune , Kije….i ostale popularnije od pisaca , naučnika , slikara…..Jadna je ova država gde je Željko Mitrovic glavni mecena …..

 7. Zivorad

  Molim ministra da pokrene prikupljanje potpisa za peti iju sa predlogom koji je dao. Verujem da bi jako veliki broj gradjana podrzao njegovu inicijativu.

 8. Богољуб

  Заиста је једна она држава у којој су најгледанији ријалити програми и где неко улаже гомиле новца у даље заглупљивање народа, а себе сматра најпаметнијим и у својим обраћањима у јавности, друге људе често понижава и вређа, па, рецимо, оног чија му се изјава не свиђа (на пример, министра културе), назива незналицом и глупаком. Што је много, много је!
  Изгледа, залагање и рад за “опште добро” код нас није више у моди!? Све се више цене и увозе неке друге “вредности”. А последице? Заиста, докле!?

 9. kiko pavlov

  mislim da naša premijerka kao obrazovna, kulturna i tolerantna osoba ne bi trebala da se meša u ovakve stvari i da je dovode u vezu sa stvarima koje se dešavaju u rijalitiju.ipak je to ispod njenog nivoa…neka drugi to rade…

 10. Smiljka

  BRAVO ZA MINISTRA KULTURE KOME JE OCIGLEDNO JEDINO I STALO DO KULTURE !!!

 11. Pingback: Tresla se gora, ne potresoše se rijaliti programi - Bizlife.rs